Art & Crafts

Направете сами украсни сандали

Инспирирани од индиската традиција, босите сандали влегоа во западниот свет и станаа барано модно парче за летната сезона. Босите сандали се достапни на повеќе интернет-продавници (и на Амазон) а цената им е од 10 до 20 долари. Но, можете лесно да ги направите и сами.

sandali 7

Толку се нежни и убави што се вистински украс на нозете. Личат на римјанки без подлога, можат да бидат плетени, кожени со монистри, бисерни, со ланчиња или со кристалчиња, во знакот на летото со школки, од најобични до најекстравагантни.

sandali 6

Карактеристични се по тоа што се заврзуваат најчесто како римјанки, но не мора, се носат на вториот прст од ногата, и по тоа што немаат подлога, односни со нив одите со боси нозе.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Идеални се за плажа, а за вечерни излегувања можат да бидат украсен додаток на едноставниот пар сандали.

Напиши коментар