← НАЗАД НА БОЗА

Не, не е добро да се јадат банани за доручек!

Не, не е добро да се јадат банани за доручек!
252 Читања

Често слушаме дека ако немаме време да јадеме нешто конкретно во тој случај треба да јадеме барем една банана. Сепак, се чини дека бананите не се пожелни за доручек.

Најдобриот начин да се започне денот е добар појадок што гори маснотии и кој ќе ви даде доволно енергија за да издржите до следниот оброк.

Иако бананите ќе ви дадат краток енергетски бран, брзо ќе почнете да чувствувате замор и глад. Тие се повеќе за закуски отколку посебен оброк, бидејќи тие не се доволни за доручек.

Ова чувство на замор и глад по јадење банана за појадок може да се избегне со комбинирање на храната  полни со здрави маснотии како авокадо или зачини.

Бидејќи бананите припаѓаат на групата кисели прехранбени производи, оваа киселина треба да се неутрализира за да се добие само  доброто од бананата, како што се калиум, влакна и магнезиум, а не шеќер што предизвикува само краток интензитет на енергија.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk