Motherhood

Новото бебе – момче или девојче ?!

Режимот на исхрана на идната мајка дефинитивно има влијание врз полот на бебето, што таа ќе го зачне. За да забремените со девојче, конзумирајте редовно храна богата со калциум и магнезиум како например овошје, сирење, ориз и зелен зеленчук, а најмногу и редовно спанаќ, марули, зелка.

За момче пак е важно не тоа што јадете, а што да НЕ јадете – избегнувајте храна што содржи калиум и натриум во која група припаѓаат бананите и компирите. Специјалната диета ќе проработи ако ја почнете барем 9 месеци пред да забремените.

За да ги зголемите шансите за момче или девојче важен е и моментот на зачнување. За девојче треба да правите секс 3-4 дена пред овулација. Причината е во тоа што машките сперматозоиди пливаат побрзо но и умираат побрзо. Женските пак се побавни но и поиздржливи. Па така, ако имате секс точно пред овулација, ќе се обезбедите само со сперматозоиди со Х хромозом, односно хромозомот што дава девојче и тие ќе имаат поголема предност да ја оплодат зрелата јајце клетка.

За да забремените со момче, важно е да го знаете денот на овулација, а ако го погодите и часот, малиот јунак ви е „врзан во крпче“ и спремен за штркот:)

Напиши коментар