← НАЗАД НА БОЗА

Ослободете се од главоболката: Лек од природата кој прави чуда

Ослободете се од главоболката: Лек од природата кој прави чуда
227 Читања

Нутриционистите на универзитетот во Бразил спроведоа истражување во кое екстрактот од ѓумбир беше ставен во раствор за аналгетици и интравенозно им беше даден на пациенти од една група, додека на другата група им беше даден плацебо.

Пациентите пополнија прашалник за болката половина час по терапијата, а потоа и час и половина по терапијата.

Резултатот е следниот: пациентите кои добиле екстракт од ѓумбир изјавиле дека почувствувале многу помала болка отколку оние кои примиле плацебо.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk