Здраво тело

Овие се симптомите на СРЦЕВ УДАР: Ако сте погодени, отидете веднаш на лекар

Срцевиот удар ( инфаркт), се случува при нагло прекинување на крвотокот во артеријата која храни дел од мускулот на срцето. Клетките не добиваат доволно кислород и почнуваат да изумираат, прекинот во протокот на крв што се јавува за време на срцев удар може трајно да го оштети срцевиот мускул.

Срцевиот удар е чест и постојат симптоми кои го најавуваат, па затоа важно е да ги препознаете и да реагирате навреме. Погледнете го видеото!

https://www.youtube.com/watch?v=9YnqdEzSgDg

Напиши коментар