← НАЗАД НА БОЗА

Овој зачин го имате во куќата, а не знаете дека ја ЧУВА БОЈАТА НА ОБЛЕКАТА

Овој зачин го имате во куќата, а не знаете дека ја ЧУВА БОЈАТА НА ОБЛЕКАТА
177 Читања

Со помош на природни средства поправете ги боите и вратете го животот во вашата омилена облека.

Со секое перење на машината, нашата облека станува малку побледа, а по некое време забележуваме дека делува “излитено”. Со помош на природни средства, поправете ги боите и вратете го животот на омилените парчиња од гардероберот.

Обидете се да додадете неколку лажички мелен бибер или половина чаша сода бикарбона во машината за перење, во преградата за детергент. Сличен ефект се постигнува со додавање на половина чаша сол во детергентот, а на овој начин исто така ќе се спречи испуштањето на боја од новата облека.

Помага и една чаша бел оцет, која воедно претставува природен омекнувач.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk