Art & Crafts

Пет корисни навики во чистењето со кои нема да има прашина!!!

СТАНЕТЕ СУПЕР ДОМАЌИНКА! Пет корисни навики во чистењето со кои прашината нема да се врати

Бришењето на прашината често изгледа како залудна работа, бидејќи штом ќе се расчисти – пак се повторува! Но, ако обрнете внимание на неколку работи, ова никогаш повеќе нема да се случи! Со цел да добиете колку што е можно повеќе време помеѓу две чистења, пазете на некои работи. Лесно е!

Исчистете ги грејачите и климатизерите.

Тука има огромна количина на прав, и штом ќе ги вклучите вашата работа ќе биде сосема залудна. Чистете ги често со помош на правосмукалка.

Не бришете на “суво”

И оваа техника само расфрла прашина околу куќата. Важно е да се отстрани прашината со влажна крпа, бидејќи само така ќе остане на неа.

Не  нанесувајте спреј за полирање директно на мебелот

На овој начин, ќе создадете слој на мебелот, кој потоа само ќе собира прашина. Затоа, спрејот обавезно прскајте го само во крпа.

Редовно менувајте го филтерот на правосмукалката

Тие се дизајнирани да задржат прашина, но ако не ги промените, тие нема да бидат функсионални. Направете го тоа по секое вшмукување.

Напиши коментар