← НАЗАД НА БОЗА

Погледнете како изгледа најголемиот патнички брод во светот

Погледнете како изгледа најголемиот патнички брод во светот
270 Читања

Најголемиот светски брод, изградена досега, “Symphony of the Seas”, кој е речиси со иста големина како и  Empire State Building . Бродот има  должина од 362 метри, ширина од 66 метри и висина од 70 метри, како и 2.750 патнички кабини, во крузерот може да се сместат околу 6.800 патници и 2.000 членови на екипажот.

Крузерот е изграден од “STX France” и е доставен на компанијата “Royal Caribbean International”, да и се приклучат на неговата сестра брод “Harmony of the Seas”. На бродовите наскоро ќе им се приклучи и третиот брод од ваков вид, а испораката е закажана за 2021 година.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk