Мода

Погледнете како трендсетерките носат марами оваа сезона

Класичните марами се повторно во тренд.

Освен како марама што ја носиме околу вратот за декорација или да нè одбрани од студот, марамите оваа сезона се вратија и на главата.

Тие дури се носат и на класичен начин – преклопени во триаголник и врзани под брадата. Се почесто на разни начини се мотаат преку ушите. Најчесто, како широки траки кои се врзуваат во голема панделка или се формираат различни турбани од нив.

Покрај марамите врз косата се носат и тенките свилени ленти. Тие се користат како украси за опашката, без разлика дали се носат како панделка или со нив се обвиткува целата должина на опашката.

Ако ви треба инспирација, најдобро е да видите како тоа го прават нашите омилени инфлуенсерки од Instagram!

View this post on Instagram

V is for ….. ❤️ Photo @lefrenchystyle

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

https://www.instagram.com/p/BocRYzknX_0/?utm_source=ig_embed

Напиши коментар