Art & Crafts

Природно средство за чистење на санитарија

Во мијалник или стар сад ставете 7 чаши со вода, а после додајте сода бикарбона, лимон и на крај оцет.

Со овој домашен раствор плочките во купатилото, може да изгледаат како нови. Со ова средство за чистење на санитарија ќе заборавите чистење и триење на плочките. Освен тоа што ги чисти сите санитарни јазли, ова средство е многу ефикасен во отстранување на нечистотија, кој се собира кај плочките и фугата. Многу е лесно да се подготви. Во мијалник или стар сад ставете 7 чаши со вода, а после додајте сода бикарбона, лимон и на крај оцет. Ќе забележите дека се појавува хемиска реакција, и кога ќе помине – средството е подготвен за употреба. Со сунѓер поминете ја површината  што сакате да ја исчистите.

Потребни состојки:

* 7 чаши вода (1,5 л)

* чаша сода бикарбона

* 1/3 чаши сок од лимон

* чаша оцет

Напиши коментар