Здраво тело

Рецепт за чистење на црниот дроб

Потребно е само 1 шолја од овој пијалок !!!

Органот кој е одговорен за целосната детоксикација на телото, како и протеинската синтеза  е црниот дроб.

Секогаш мораме да го зачуваме неговото здравје и функционалност со цел да го зачуваме нашето здравје и да ги спречиме хепаталните заболувања, како што се масни заболувања на црниот дроб.

Бројни природни лекови се присутни многу години, но денес имате можност да дознаете  како се врши чистење на црниот дроб преку нане, растение со различни својства што ни помага природно да ја подобруваме функцијата на црниот дроб.

Овој лек помага при детоксикација до тој степен што го подобрува целокупното здравје.

РЕЦЕПТ

Потребни состојки:

Неколку лисја од нане

Лимон

Портокал

Вода

Начин на подготовка:

Во еден сад истурете 2 литри вода и неколку лисја од нане  и варете 5 минути. После оставете ги да стојат.

После тоа  исцедете го сокот од лимон и портокал и истурете го во чаша со лажица изрендана лимонска кора (претходно добро прочистена).

На крај, исцедете го чајот од нане и  мешајте го со сокот од лимон и сокот од портокал што ги исцедивме.

Консумирајте го секој ден за една недела и потоа одморете се и конзумирајте секогаш кога сметате дека е потребно.

Напиши коментар