Здраво тело

РУСКИ ЛЕК ЗА ТИРОИДНА ЖЛЕЗДА: Излекувајте ја сами со помош на две состојки кои лесно можете да ги набавите

Третманот треба да трае три недели.

Ако имате нарушување на тироидната жлезда, пробајте го овој природен руски лек од две состојки кои лесно можете да ги пронајдете …

Состојбата на недоволно лачење на тироидниот хормон се нарекува хипотиреоза. Најчеста причина за хипотиреоза е хронично автоимуно воспаление на тироидната жлезда (Хашимотовиот тироидитис).

На луѓето кои страдаат од оваа состојба, руската народна медицина го препорачува следниот едноставен рецепт од само 2 лесно достапни состојки.

СОСТОЈКИ:

  • На пролет соберете 15 млади борови шишарки (со големина од 3-5 см)
  • Сомелете ги колку што е можно поситно.
  • Прелејте ги со 50 мл квалитетна вотка или ракија и оставете да отстојат во покриена тегла десет дена.
  • Потоа, прецадете ја течноста.

 

УПОТРЕБА:

  • Пијте по 5 капки, три пати на ден.
  • Третманот нека трае 3 недели.
  • Лесно е да се направи и евтино.

Напиши коментар