← НАЗАД НА БОЗА

Само 8 минути на ден ве делат од совршен стомак

Само 8 минути на ден ве делат од совршен стомак
191 Читања

Сите сонуваме за тој совршено дефиниран стомак, каде не се забележува никаква трага од масни наслаги и вишок килограми.

Samo-8-minuti-na-den-ve-delat-od-sovrsen-stomak-001.jpg

И, иако, многумина сметаат дека тоа е многу тежок и макотрпен процес вистината е дека најтешкото нешто е да се убедите себеси дека можете да го постигнете тоа и да почнете со вежбање.

Аеробните вежби, за стомачни мускули кои траат подолго од 7 минути, ги стимулираат капиларите во тој дел од телото што резултира со зголемен проток на крв. Зголемениот проток на крв, пак, значи поголем проток на кислород, кој е неопходен за согорување на мастите.

На напрегнатите мускули им се потребни многу повеќе калории за да останат активни. Нашето тело се обидува да ги ослободи потребните калории во деловите на телото каде имаме активни мускули, па на тој начин доаѓа до брзо согорување на мастите токму во тие делови.

Следното видео ќе ви покаже како со само 8 минути на ден можете да постигнете одлични резултати.

Секако резултатите ќе бидат забележливи доколку вежбате секојдневно и на правилен начин.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk