Art & Crafts

Што све може кората од банана?

Не фрлајте ја кората од банана, може да се користи на многу начини.

Кората на бананата  е многу корисен отпад!

Не го фрлајте, може да се користи на многу начини:

* Одлична за полирање чевли. Избришете ги чевлите со внатрешноста на кората, а потоа изгланцајте ги со мека крпа

* Кората го омекнува месото додека го печете, останува мек и сочен.

* Ставете го во саксија со ружите. Ќе ги нахрани бидејќи е богата со калциум и магнезиум

* Кога ќе ве гризне инсект на местото каде штове  чеша, тријте ја со внатрешноста на кората.

* Фитотерапевти тврдат дека ги отстрануваат брадавиците – завиткајте ја вашата брадавица со внатрешноста на кората од банана, залепете ја со селотејп и оставете ја преку ноќ!

Напиши коментар