Дестинации

Скриена плажа на љубовта во која се вљуби Интернетот

Playa del Amor, егзотична “скриена плажа”, која се наоѓа на еден од бујните и ненаселено место во Мариетските острови во Мексико, е нова фасцинација за туристите од целиот свет. Playa del Amor или Плажа на љубовта се наоѓа на островот Маријета, на брегот на Пјерто Ваљарта и една од најинтригантните плажи што Мексико може да ги понуди. Причината е нејзината тајна – можете да пристапите до плажата само со пливање низ тунелот што го поврзува со Тихиот Океан или со едночасовно возење со кајак или чамец.Тунелот што го поврзува скриената плажа со морето Кортес е околу шест метри надморска височина, плажата е покриена со пештера со огромни дупки што му овозможува да навлезе светлината на сонцето.

Островите Мариета се на околу еден час возење со брод од земјата на Порто Валарта. Постојат неколку туристички компании кои обезбедуваат еднодневни патувања до плажата на љубовта.

Напиши коментар