Motherhood

Со овој трик вашето дете повеќе никогаш нема да ја тргнува капата од глава

Во текот на летни месеци капа е задолжително моден додаток за деца. Заштита на главата, вратот, ушите и лицето од сонце, но тие често не сакаат да ја носат. Постојат неколку начини со кои вашиот дете можеби ќе ја остави капата на глава.

 

  1. Купете капа со врвка

 

Постојат модели на капи кои имаат врвка за врзување под брадата. Малите деца често не се доволно силни да ја извадат сами ако врвката е добро поставена.

 

  1. Детето само нека ја избере капата

 

Децата сакаат да мислат дека ја контролираат ситуацијата. Наместо да купите една скапа капа, изберете неколку поефтини и пред да излезете од домот дајте му на детето само да одбере што сака да носи.

 

  1. Бидете пример за вашето дете

 

Родителите се  честопати пример за децата, па затоа треба да размислите за тоа и вие сами да почнете да носите капа и така да го поттикнете да го прави истото.

Напиши коментар