Cafe Del Mar

Со вежбање во природа, до линија од соништата

Летото веќе пристигна, но никогаш не е доцна за линијата од соништата. На сончево време, постојат различни можности за вежбање и постигнување на посакуваната линија.

Се препорачува секогаш рекреација на отворено и да се посвети посебно внимание на виталноста на сопственото тело. Одржувањето на физичката кондиција носи многу предности: го намалува стресот, ги топи вишокот килограми, нè прави порелаксирани и опуштени. Како што времето станува се поубаво, сончево и топло, условите се се поидеални за станување и одење во блискиот парк, шума или езеро.

Постојат неколку активности кои позитивно ќе влијаат на вашето тело и ќе ве доведат до посакуваната линија, а сето тоа може да се одвива во природа:

Пешачење и возење велосипед 

Постепено пешачење, со текот на времето станува најдобар начин за рекреација за почетници. За почетниците секако се препорачуваат пократки прошетки од само три пати неделно. Возењето на велосипед кој покрај дефинирањето на мускулите, ја зголемува и енергијата. За поинтензивно возење се трошат и до 950 калории.

Возење на ролерки 

Возењето на ролерки  исто како и другите спортови  помага при релаксација, а според некои истражувања може да помогне и при депресија како и го намалува чувството на стареење. Меѓутоа, најчестата причина за избор на возење на ролери како рекреација на отворено е дека тоа е идеален летен спорт кој ги оформува нозете и задникот. Тоа му помага на телото во намалувањето на лошите хормони како што е кортизолот и влијае на лачењето на ендорфинот, познат како хормон на среќата.

Пливање 

Пливањето е спорт кој позитивно влијае на сите мускули. Најефикасен начин на согорување на калории, го обликува вашето тело, но тоа е најдобрата летна релаксација која ќе ве освежи. Во ова убаво време, не правете изговори да не вежбате, туку пружете му го тоа задоволство на вашето тело. Бидејќи во здраво тело е здрав дух!

 

Напиши коментар