Motherhood

Совети кои ќе ви помогнат да го спасите вашиот брак

Бракот понекогаш не е толку лесен како што многумина мислат. Отпрвин, сè изгледа како бајка, а потоа работите почнуваат да се менуваат. Нови обврски, деца, планови, работа … Сето ова може да влијае врз бракот. Понекогаш може да се случи да мислите дека нема излез, и дека сè е пред вас.

Ние секогаш се залагаме бракот да преживее, и можно е  да успеете ако ги следите следниве неколку совети. Тие ќе ви помогнат да гледате од груга страна, да ја освежите вашата врска и во некои случаеви да пробате нешто ново со вашиот партнер. Никогаш не се откажувај!

– Имајте посебно место каде што ќе излезете од време на време;

– Не заборавајте на добрите манири. Зборовите како “благодарам”, “молам” и “извини” навистина можат да им помогнат на вашата врска;

-Планирајте нови авантури во кои ќе пробате нешто сосема ново;

– Уживајте “Памтиш ли кога си …” во разговори и уживајте во носталгијата …

– Славете ја секоја победа, голема или мала!

– Издвоите посебно време за себе;

– Издвоите  време за да бидете заедно- без телефон и друга технологија. Прошетајте, погледнете ги ѕвездите или зајдисонцето … Слушајте ги птиците од паркот …

– Изберете филмови и серии. На овој начин ќе погледнете  сè што тој сака и обратно;

– Направете по една фотографија најмалку еднаш годишно и ставете ја во рамка;

– Бакнежи за пристигнувањаеи заминување се задолжителни!

– Споделете комплименти еден со друг додека сте во јавност. Нека сите видат колку сте вљубени еден во друг;

– Направете своја хумористична фраза која секогаш ќе биде таму кога ќе се случи нешто лошо. Наместо плачење и стрес – подобро е да се смеете заедно!

Напиши коментар