Art & Crafts

Спасете ја вашата облека! Ова е најдобриот начин да се отстрани гума за џвакање од вашата омилена облека!

Спасете  ја вашата облека! Ова е најдобриот начин да се отстрани гума за џвакање од вашата омилена облека!

Најдобар начин да се ослободите од залепената гума за џвакање од некоја облека – на пример, од маица, е да ја ставите во замрзнувач. Не треба да ја покривате маицата со најлон, доволно е да ја ставите во овој дел од фрижидерот со цел да се стврдне.

Кога гумата за џвакање е доволно стврдната, извадете ја со рака и отстранете ги малите парчиња со пластична кредитна картичка или со нежно стружење со тапо ноже.

Ако остане дамка, по отстранувањето на гумата за џвакање, натопете ја со специјализирано средство за отстранување на дамки, а потоа измијте го на вообичаен начин.

Напиши коментар