Здраво тело

Специјално тесто за отстранување на брадавици

Доколку сакате брзо да ги отстраните брадавиците од папилома вирус по кожата, нужно е да ја покриете со специјално тесто. За да го подготивте, измешајте едно излупено чешне лук, додадете една чаша оцет и исто количество брашно, додека се добие меко тесто. Направете од тестото мало топче и ставете го врз брадавицата.

Откако ќе го ставите тестото од лук, оцет и брашно, почекајте неколку часа, а ако можете и цела вечер. Откако ќе го отстраните , намачкајте ја кожата со крема или масло. Оваа процедура има многу брз ефект, благодарение на што по само една употреба брадавоцата може да исчезне.

Напиши коментар