Bridal

За што размислуваат младоженците пред венчањето?

Денот на венчавката е стресен за сите кои учествуваат во него.

Родителите, кумовите, пријателите, сите кои имаат некое важно задолжение, бидејќи се трудат се да изгледа точно како што треба. Невестата и младоженецот веројатно се борат со сопствените стравови. Освен што треба да ги исполнат сите очекувања, веројатно ги мачи и нервозата. Пред најважнот чекор што ќе го направат во животот, еве за што размислуваат мажите:

 

  1. Се женам! Секој маж е возбуден бидејќи избира животен сопатник кој што го сака и знае колку е среќен што успеал да најде таков човек.

 

  1. Немо да се расплачеш. Дури и оние најхрабрите може да се расплачат во моментот кога го изговараат судбоносното “ДА” или кога за прв пат ќе ја видат својата сопруга во венчаница.

 

  1. Се надевам дека изгледам добро! Можеби сепак требаше да облечам друга кошула! До крајот на животот ќе ги гледам тие слики, па сакам да изгледам совршено.

 

  1. Морам во тоалет. Од нервоза секој момент чувствуваме потреба да одиме на тоалет, па подобро е да се отиде два-три (или пет-шест) пати пред почетокот на церемонијата, отколку да стравува дека ќе се посрамоти во црква.

 

  1. Треба нешто да се напие. По можност, нешто алкохолно. Можеби би било корисно да испие некоја чаша со пријател кој ќе му прави друштво и веднаш да го тргне шишето за да се запре само на една чаша.

 

 

Напиши коментар