← НАЗАД НА БОЗА

Златни правила кои ви се потребни за да не го изгубите својот веренички прстен

Златни правила кои ви се потребни за да не го изгубите својот веренички прстен
144 Читања

Одберете ја вистинската големина

Веренички прстен кој навистина ви е точен, нема да падне: “Би требало да се помачите малку за да го отстраните, особено над зглобот”, вели Balzano-Hull од De Beers. Пробајте го прстенот во попладневните часови, кога вашиот прст е најтенок.

Отстранете го мудро

“Одредени активности можат да предизвикаат прстените да паѓаат”, вели Legg. Избегнувајте да го носите околу нешто лизгаво-пот, вода, сапун и производи за убавина (особено лосион).

Знаете го неговото место

Чувајте посебна кутија за накит во вашата спална соба, кујна и бања – просториите каде што најверојатно ќе го отстраните вашиот прстен, вели Legg. “Ако постојано го ставате на истите неколку места, никогаш нема да се запрашате каде е.”Кога сте далеку од дома, таа препорачува да го ставите на жицата од приврзокот за клучеви која се заклучува. На крајот на краиштата, не можете да отидете многу далеку без вашите клучеви.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk