Здраво тело

Зошто е важно да се бањаме во морска сол?

Забрзување на метаболизмот, намалување на целулитот и anti-aging во една шака сол.

Без разлика дали станува збор за пливање во морето или капење во бања, морската сол е нешто што на телото може да му годи од повеќе причини.

Освен што го поттикнува метаболизмот и излачувањето на штетните материи, помага при исфрлањето на прекумерна вода од кожата и сврзувачкото ткиво, што ја спречува акумулацијата на вишокот на течност, така што кожата станува посилна, мазна, поцврста, помека и поздрава.

Минералите од солта се врзуваат со клетките од кожата, па таа станува посјајна и помазна. Поради тие причини купките со морска сол го поттикнуваат слабеењето и го отстрануваат или намалуваат целулитот и регенерирање на кожното ткиво, поради што имаат и anti-aging дејство.

Заедно со горенаведеното, дејствува добро и на воспалителните процеси, затоа не постои причина да не ставите неколку шаки сол во вообичаената бања.

Напиши коментар