← НАЗАД НА БОЗА

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца

7 факти за бракот што треба да им ги кажете на вашите деца
142 Читања

Ако жената ја подготвува вечера, нејзиниот сопруг треба да ги измие садовите. Ако сопругот ги носи децата на училиште, жената треба да зготви ручек. Општо земено, постојат многу опции, но важно е да ги поделите задачите на половина.

Во реалниот свет, сопружниците никогаш не се однесуваат како во холивудските комедии. Едноставно, писателите се обидуваат да ги направат карактерите позабавни за публиката и ги тераат да кажуваат анегдоти.

Обично тоа не е така во бракот. Добро е да се имаат слични интереси, но поважно е да се имаат заеднички животни цели. Можете да сакате различни серии, но важно е да се обидете да се стремите кон истата цел.

Кога ќе почнете да заработувате пари заедно и постепено да стекнувате финансиски просперитет, тоа ви дава солидна основа за силни врски.

Премногу луѓе сметаат дека бракот е како пензија.

Кога сте сами, поминувате многу време да изгледате убаво и привлечно. Важно е да продолжите да работите на себе и да не се опуштате.

Постоите само ти и тој во бракот. Вашите пријатели или родители не се виновни ако нешто не е во ред.

Одговорноста за успехот или неуспехот на врската целосно зависи од вас, па затоа сфатете ја сериозно. Ако не се чувствувате задоволни, тогаш нешто не е во ред.

Мора искрено да уживате во друштвото на вашиот партнер и да го цените секој момент поминат заедно.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk