Дестинации

Ако на оваа слика гледате пуканки, тогаш вашите очи ве лажат- станува збор за песок од една позната плажа

Пуканки на плажа кои не се јадат можат да се видат во Фуертевентура.

Ако одите во Кораљехо, можете да отидете до плажата што се чини дека е покриена со пуканки, наречена Плажа од пуканки.

Посетителите можат да одат боси врз оваа интересна ужинка.

Она што изгледа како пуканки всушност се бели корали. Коралите се пренесуваат до брегот каде што се мешаат со вулкански пепел и песок.

View this post on Instagram

Popcorn Beach

A post shared by Phil Langer (@planger) on

Како резултат, се создава нешто што изгледа како пуканки прекриени со бибер, па затоа не е ни чудо што ова е вистинска сензација на Instagram.

Ако одите на овој таг на Instagram, ќе видите еден куп фотографии каде што луѓето го фаќаат овој „песок“ и уживаат во сликањето на оваа плажа.

Таа му припаѓа на архипелагот на Канарските Острови и е вистинска туристичка сензација.

View this post on Instagram

#feetfootleg #popcorn #fuerteventura

A post shared by Kamocsay Anikó (@kamooo) on

Ако сакате да направите интересни и вирални фотографии, одберете ја оваа дестинација за вашиот следен одмор.

Напиши коментар