Cafe Del Mar

Ако немате време за цел час јога, направете барем една од овие асанси во денот

Колку и да сте дисциплинирани, сите ние ги имаме оние денови во неделата или во месецот кога е едноставно невозможно да одвоиме време за нас.

Живееме сто на час, а она што најчесто страда е токму времето, што е наменето само за нас, и кое го посветуваме за грижата за телото, но и умот.

Ако јогата е вашиот избор за тренинг и опуштање, важно е да знаете како држењето на телото, односно асаните, да ги прилагодите кон себе, и дека понекогаш наједноставните вежби се едни од најдобрите.

Затоа, во оние денови кога едноставно не можете да земете здив од бројот на обврски, наместо да се чувствувате виновни што не стигнавте после работа да отидете на јога часови, направете дома една од овие пози, издржете неколку минути и веднаш ќе се чувствувате подобро.

Uttanasana – поклонување на напред

Chakravakasana

Напиши коментар