← НАЗАД НА БОЗА

Ако сакате шминката да ви остане цел ден на лицето, треба да го направите ова

Ако сакате шминката да ви остане цел ден на лицето, треба да го направите ова
261 Читања

За да се осигурате дека make-up-от ќе ви потрае подолго на лицето, постојат три едноставни начини.

Одржувањето на постојаноста на шминката на твоето лице е важно, а со неколку едноставни трикови може да се осигурате дека ќе изгледате еднакво свежи како што изгледавте и кога ја нанесовте шминката.

Користете ги препаратите за хидратација на кожата пред да нанесете шминка.

Всушност, нивото на хидратација на кожата се менува во текот на денот и употребата на производите за хидратација на кожата ќе обезбеди оптимална влажност и вашата шминка ќе трае подолго.

Користете подлога за лице пред да ја нанесете шминката. Подлогата ќе помогне да се задржи влажноста и ќе го олесни нанесувањето на шминката.

По нанесувањето на пудра на лицето, користете фиксатор за да бидете сигурни дека вашата шминка ќе трае подолго.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk