← НАЗАД НА БОЗА

Често користите пегла за коса? Препознајте кога треба да престанете

Често користите пегла за коса? Препознајте кога треба да престанете
144 Читања

Исто како и козметичките производи и пеглата за коса има свој рок на траење.

А „играње” со уред кога има „животен век што е при крај“ може да резултира со оставање на трајно оштетена коса.

Експертот за обликување на коса од Пјер Хадад, Џеки Деј, објасни кои се знаците што покажуваат кога е време да ја фрлите својата пегла за коса или да ја замените ако сеуште планирате да ја исправате својата косата.

Оштетените грејачи сигурно се знак дека веќе не треба да ја користите таа пегла ако сакате да го спречите оштетувањето на вашата коса.

Ако светлото на уредот постојано трепка, ова е знак дека уредот не функционира онака како што треба и може да предизвика штета поради неправилно загревање.

Дали честопати ги поминувате истите прамени на косата за да ги обликувате?

Време е да инвестирате во нов уред.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk