Art & Crafts

Често се сечете? Мажите треба да се бричат пред појадокот

По појадокот, почетокот на работата на дигестивниот систем ја забрзува и работата на срцето, која генерално ја подобрува циркулацијата на крвта, а со тоа го зголемува ризикот од исеченици.

Мажите мразат кога ќе се исечат при бричење, но многумина не знаат дека постои трик што може да ја намали веројатноста тоа да се случи. Ако се будите наутро пред појадокот, кожата ќе биде пофлексибилна и помалку чувствителна.

По појадокот, почетокот на работата на дигестивниот систем ја забрзува работата на срцето, која генерално ја подобрува циркулацијата на крвта, а со тоа го зголемува ризикот од исеченици.

Друг начин да се намали ризикот од повреда е употребата на топла вода при бричење, а не студена. Топлата вода ги отвора порите, што значи дека кожата е полесна за бричење.

Ме мачат враснати влакна? Бидете внимателни како ќе се бричите и не притискајте многу силно и да го носите бричот до коренот на влакното.

Кога станува збор за производи за после бричење, нивната употреба треба да зависи од типот на кожата. За чувствителна кожа треба да се користат лосиони и балзами по бричењето, а за сувата кожа посоодветни се кремите.

Во текот на летото, одлична опција се геловите, бидејќи тие ќе ја ладат кожата подолго.

Напиши коментар