← НАЗАД НА БОЗА

Добро за здравјето: Не се откажувајте од чоколадото

Добро за здравјето: Не се откажувајте од чоколадото
165 Читања

Ако обожавате чоколадо, особено црно, можете да го јадете без вина на совеста, бидејќи има многу причини зошто не треба да се откажувате од вашите омилени слатки.

ДОКОЛКУ обожавате чоколадо, особено црно, можете да го јадете без грижа на совеста, бидејќи има многу причини зошто не треба да се откажувате од вашите омилени слатки.

Истражувањата покажаа дека го елиминираат заморот и мускулната болка, па пред да одите на тренинг, изедете неколку коцки.

Многу е ефикасно и за срцевиот мускул. Го ублажува стресот, поради што дневно се препорачува еден ред црно чоколадо.

Некои студии покажаа дека помага при настинките, побрзо искашлување и го намалува крвниот притисок.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk