← НАЗАД НА БОЗА

ЕДНОСТАВЕН ТРИК: Вратете и ја свежината на зимската облека користејќи САМО ЕДНА СОСТОЈКА која сигурно ја имате во вашиот дом

ЕДНОСТАВЕН ТРИК: Вратете и ја свежината на зимската облека користејќи САМО ЕДНА СОСТОЈКА која сигурно ја имате во вашиот дом
141 Читања

На многу едноставен начин вратете ја свежината на зимската облека.

Џемперите и палтата закачете ги на закачалки, па од растојание од 15 сантиметри, испрскајте ги со чиста вотка. Најдобро е вотката да ја ставите во распрскувач.

Кога гардеробата ќе  биде влажна од вотката, оставете ја да се исуши добро и ќе видите дека нема повеќе да има устоен мирис, но ни мирис на алкохол.

Алкохолот ги убива сите бактерии кои предизвикуваат непријатен мирис.

Користете го овој трик на материјали како што се волна, памук и полиестер, но не се препорачува за кожа, свила или други поскапи ткаенини.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk