← НАЗАД НА БОЗА

ЕВТИНА И ДЕЛОТВОРНА ДИЕТА: како да изгубите три килограми додека ги завршувате домашните работи

ЕВТИНА И ДЕЛОТВОРНА ДИЕТА: како да изгубите три килограми додека ги завршувате домашните работи
99 Читања

Добри вести за домаќинките! Помалку килограми, подобра кондиција и расположение со користење на т.н. „домашна диета“! Погледнете за што се работи…

За овој режим на диета, изговорот како „немам време“ или премногу е скапо за мене, воопшто не важи. Единственото нешто што ви треба е добра волја и пенкало за да ги запишете сите детали.

Станува збор за домашни работи што треба да ги правите за одреден период, и благодарение на што вашето тело може да согорува голем број на калории.

Табела на домашни работи:

– 20 мин: Бришење на прозорци и прашина – 185 калории

– 30 мин: Шетање на домашното милениче – 200 калории

– 30 мин: Чистење со правосмукалка и бришење на подот – 180 калории

– 50 мин: Купување намирници – 300 калории

– 50 мин: Чистење на скалите, дворот или оставата – 600 калории

– 80 мин: Готвење и подготовка на оброкот – 200 калории

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk