Sweet Home

Фенг Шуи експертите советуваат: Отстранете го огледалото од спалната соба!

Според античката кинеска филозофија на фенг шуи, во спалната соба нема простор за огледало, особено за она кое е свртено кон креветот.

Според филозофијата на Фенг Шуи, огледалото што е свртено кон креветот ја исцрпува енергијата во текот на ноќта. Покрај тоа, се верува дека огледалото што се соочува со креветот ја нарушува интимната врска, бидејќи „ја поканува“ третата страна во врската и ги поттикнува партнерите да извршат неверство.

Ако вашето огледало е прицврстено за гардероберот и не можете да го преместите, експертите од Фенг Шуи ве советуваат да го покриете со нешто кога одите во кревет. Друго решение е да се замени вратата на гардероберот или да се постави огледалото одвнатре.

Експертите за Фенг Шуи генерално не препорачуваат да се чуваат големи огледала во спалната соба, бидејќи тие ја носат енергија на фенг шуи елементот вода, што може да ја привлече тагата во спалната соба.

Можете да имате огледало во спалната соба само ако вашата соба е доволно голема и огледалото е поставено така што не го одразува креветот.

 

 

Напиши коментар