← НАЗАД НА БОЗА

Генерацијската разлика помеѓу партнерите влијае врз децата

Генерацијската разлика помеѓу партнерите влијае врз децата
80 Читања

Првото нешто што треба да го знаете ако влегувате во врска со некој кој што има деца е дека разликата во возраста генерално ги засега и децата.

Можеби е полесно да се каже дека односот помеѓу вас и вашиот партнер не треба да го засега никого, но во реалноста, вас и вашите деца можат да ве стават во непријатна позиција и најболни да се прашањата на трети лица.

Треба да бидете подготвени да разговарате за разликата во годините, и за сите прашања поврзани со тоа.

Исто така, треба да му објасните на детето дека не сте тука во поминување, и дека со нивниот родител планирате сериозна и долгорочна врска.

Тоа не само што ќе им помогне на децата да бидат посигурни во вашите чувства, туку исто така ќе им олесни да го најдат вистинскиот одговор кога ќе ги прашаат луѓето од страна.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk