← НАЗАД НА БОЗА

ХРАНА КОЈА ВИ ГО ЗАГРОЗУВА ЖИВОТОТ: Еве колку често можете да јадете помфрит без ризик по животот

ХРАНА КОЈА ВИ ГО ЗАГРОЗУВА ЖИВОТОТ: Еве колку често можете да јадете помфрит без ризик по животот
137 Читања

Шокантно откритие по кое ќе размислите внимателно пред да изедете порција помфрит!

Добро е познато дека пржената храна го уништува здравјето, но ова откритие за помфритот ги шокираше лекарите.

Група американски научници го проучувале односот помеѓу редовната консумација на компири и здравјето.

Се испостави дека луѓето кои јадат помфрит двапати неделно или повеќе се со поголем ризик од предвремена смрт – и тоа двојно поголем!

Кога станува збор за компир подготвен на некој друг начин – со варење или печење, таквата врска досега не е докажана.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk