← НАЗАД НА БОЗА

ИМ ОБЛЕКУВАТЕ НА БЕБИЊАТА ЧОРАПИ И ПАПУЧИ? Нема потреба од тоа, а еве и зошто

ИМ ОБЛЕКУВАТЕ НА БЕБИЊАТА ЧОРАПИ И ПАПУЧИ? Нема потреба од тоа, а еве и зошто
337 Читања

Добрите папучи треба да бидат меки и флексибилни (лесно да се свиткуваат со една рака).

За правилен развој на детските стапала, најдобро е момчињата и девојчињата да одат колку што е можно боси, а ако веќе сакате да носат нешто на нозете, тоа нека бидат чорапи со цврст долен дел.

Кога ќе дојде време за папучи, обрнете внимание на неколку работи. Добрите папучи треба да бидат:

– долги (12 милиметри подолги од стапалото) и доволно широки (прстите не смеат да бидат притиснати);

– меки и флексибилни (лесно се преклопуваат со една рака);

– да можат да се перат;

– прилично ниски, а не високи (детските нозе не бараат подебели ѓонови или потпетици);

– да се направени од лесен материјал кој „дише“ (децата се секогаш во движење и нивните нозе не треба дополнително да се загреваат).

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk