← НАЗАД НА БОЗА

Исече две лименки и ги спои. Потоа направи нешто генијално!

Исече две лименки и ги спои. Потоа направи нешто генијално!
147 Читања

Пред 200 години, американскиот инженер Бенџамин Томпсон го направи првиот шпорет. Ако денес би го виделе, би рекле дека повеќе личи на огниште.

Тој сфатил како научно да ја контролира и пренесува топлина. Бумот на металната индустрија во 1820 година доведе до тоа да почнат да се произведуваат железни печки, кои се користеа за греење и готвење.

Повеќето печки денес користат гас или електрична енергија и се користат исклучиво за подготовка на храна.

Сепак, шпоретот во следното видео е малку повеќе инвентивен од сите други.

Погледнете го видеото:

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk