← НАЗАД НА БОЗА

Како да ja победите главоболката и да го намалите крвниот притисок за само 20 минути

Како да ja победите главоболката и да го намалите крвниот притисок за само 20 минути
242 Читања

За домашно лекување со солен раствор за лечење на вашата главоболка и регулирање на високиот крвен притисок, потребно е само малку време и она што веќе го имате во вашиот дом …

Солениот раствор кој ќе се користи за итно намалување на крвниот притисок ќе се направи на следниов начин: растопете 2 рамни лажици сол во 250 ml топла вода (60-70°C).

Со ова добивате солен раствор од 8% со кој треба да ја натопите компресираната газа(најдобро е да користите компресија од 8 парчиња).

Измијте се со топла вода, вклучувајќи ги ушите и вратот, а потоа поставете ги натопените облоги на тие места и завиткајте ја целата глава со мека, тенка шамија или шал.

Легнете удобно и одмрете околу 20 минути, а потоа полека отстранете ги облогите и измијте се повторно.

Можете исто така да ги користите облозите со сол да ги намалите отоците на нозете.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk