Motherhood

Како децата повеќе да вежбаат? Еве вака!

Родители, учители, наставници, професори … погледнете го ОВА!

Децата се помалку и помалку вежбаат, помалку се физички активни, целосно се „заробени“ од компјутери, телефони …

Како да се справите со тоа? Како да го одвоите детето од екранот (телефон или компјутер), од видео-игрите и да го натерате да излезе надвор?

Кинеското училиште може да биде пример за сите.

Пред сè, неопходно е да се знае дека во кинеските училишта задолжителна е пауза од половина час за децата да можат да се одморат и да вежбаат.

Со оглед на тоа што кинеските училишта ги посетуваат многу деца и нема многу простор за сите спортови, директорот на едно училиште дошол до идеа дека може да го поврзе убавото и корисното – децата да вежбаат со насмевка и да сакаат да вежбаат.

Се сети – ќе танцуваме заедно!

И така директорот и наставниците ги научија чекорите на кинеските pop-dance песни и играат заедно со децата.

Децата се воодушевени!

Напиши коментар