← НАЗАД НА БОЗА

Како изгледа луксузен стан во Америка

Како изгледа луксузен стан во Америка
201 Читања

Концептот на луксуз не е ист низ целиот свет, но сепак луѓето сакаат да ги споредуваат и анализираат различните стилови на живеење.

Подолу ги издвоиве главните карактеристики што треба да ги има стан во Њујорк за да го означиме како луксузен.

-1- Мора да биде огромен.

-2- Мора да има прозорци по должината на целиот ѕид.

-3- По правило, тој е опремен со светол и бел мебел.

-4- Постојат неколку места за седење (дневна соба). За помало и за поинтимно општество.

-5- Има голема трпезарија.

-6- Има барем еден рустикален детал, како стара комода, резбани дрвени статуи, крзнен тепих …

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk