← НАЗАД НА БОЗА

Како може вашиот тренинг да прерасне од обврска во омилена форма на релаксација?

Како може вашиот тренинг да прерасне од обврска во омилена форма на релаксација?
69 Читања

Зимата е обично оној период од годината, кога скоро сите од нас се дебелеат, поради начинот на живот, во кој храната е многу достапна, а секоја желба, за било каков вид на физичка активност, се заборава.

А тогаш, во некој сосема неодреден момент почнува да се пали црвено светло и единствена окупација ни станува тоа како ефикасно да се изгуби вишокот на килограми.

Колку и да ве советуваме за здравиот начин на исхрана, тоа нема да помогне доволно, бидејќи во случај да го поминете целиот ден на работа или седите и се одмарате дома, вие нема да го согорите, дури и намалениот внес на калории.

Здравата исхрана ќе ви помогне во процесот на согорување на мастите и подобрување на виталноста на телото, но тоа нема да ве доведе до посакуваните резултати, кога е во прашање губењето на тежината.

За ефикасно да се изгуби телесната тежина и да ја доведете вашата фигура до форма на совршенство, потребно е да се вежба редовно, за да ги согорите калориите кои ги внесувате дневно, да ослабнете и на здрав начин да ги стопите масните наслаги и да изградите мускулна маса.

Меѓутоа, проблемот лежи во фактот дека повеќето од нас, навикнати на пасивен начин на живот, тренингот не го гледаме како начин на релаксација и нешто позитивно, што му одговара на организмот, туку како мачење.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk