← НАЗАД НА БОЗА

Кардио тренинг идеален за придвижување на секој мускул

Кардио тренинг идеален за придвижување на секој мускул
63 Читања

Со оглед на тоа дека нашиот животен стил во зима не вклучува речиси никаква физичка активност, во овој период ние сме склони кон дебелеење.

Бидејќи добрите временски услови полека се приближуваат, се буди свеста за потреба од губење на тежината, а не сме сосема сигурни од каде да почнеме.

Да се откажеме од превкусната храна е навистина тешко, но да се одлучиме за активно тренирање е неспоредливо потешко.

Навистина е многу важно да се покренете и да го активирате вашето тело за да ги согорите акумулираните калории.

Најдобар начин да влезете во форма е да имате 3 пати неделно кардио тренинг околу 30 минути. Ова е најдобриот вид на тренинг, бидејќи за кратко време трошиме многу енергија и ги согоруваме вишокот на масти.

Кардио тренингот е вистинскиот начин да го разбудите секој мускул во вашето тело и да го активирате вашето тело, а покрај намалувањето на конфекцијскиот број, ќе бидете многу поздрави и ќе се чувствувате полни со енергија.

Идеалното време за овој тип на тренинг е утрото, кога нашето тело е во фаза на низок енергетски баланс.

Деталниот опис на тренингот, погледнете го тука:

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk