← НАЗАД НА БОЗА

Кога да почнете да размислувате за користење на anti-aging крем?

Кога да почнете да размислувате за користење на anti-aging крем?
161 Читања

Веднаш штом на вашата кожа ги забележете првите знаци на стареење. Како старееме нашата кожа почнува да го прикажува нашето искуство врз себе.

Дури и ако користиме anti-aging витамини и суплементи, кожата на лицето може да ни се чини постара отколку што е.

Со цел да се поразат знаците на стареење однадвор, употребуваме креми кои се наменети за борба против брчките и другите појави на кожата поврзани со стареењето.

Знаците на стареење се појавуваат побрзо на кожата која е исушена и и недостасува влага. Во ова лежи првиот позитивен ефект на anti-aging кремите.

Тие ја обезбедуваат потребната влажност. На овој начин, кожата на лицето, вратот, деколтето и рацете изгледа посвежа и полна.

Со напредокот на технологијата, ефектите што кремите ги имаат врз кожата се додадени. Во зависност од состојките, многу anti-aging креми поптно ќе ги пополнат постоечките брчки и ќе ги направат помалку видливи.

Многу anti-aging креми содржат и заштитни фактори кои превентивно ја заштитуваат нашата кожа, и многу супстанции кои се борат против слободните радикали, како што се антиоксиданс витамините.

Затоа, кога купување anti-aging крем, овие три работи треба да ви бидат приоритет: Навлажнувањето на кожата, заштита од сонце и штетните материи од животната средина, како и заштита од слободните радикали.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk