← НАЗАД НА БОЗА

Колку калории ви се потребни за да ослабите?

Колку калории ви се потребни за да ослабите?
204 Читања

Кога јадеме во нашето тело внесуваме мали единици на енергија, калории.

Тие се наоѓаат во секое наше залче, а кога се работи за губење на тежината, тие се број еден проблем.

Сите веќе научивме што е главната причина за дебелеење: внесуваме повеќе калории отколку што можеме да потрошиме!

Ако консумирате помалку калории отколку што консумирате, дефинитивно ќе ослабите.

Изгледа едноставно, но бројот на калории што треба да ја регулираат телесната тежина зависи од вашата физичка активност, телесна маса, хормони и здрав сон.

Затоа, не е толку лесно да се пресмета бројот на калории што ви требаат дневно за да ја регулирате телесната тежина.

Важно е да знаете дека кога внимавате на калориите, за да ослабите, не секогаш помалку калории е подобрата опција!

Вашите калории не треба да одат под 1200.

Студиите покажаа дека повеќето жени ќе го истрошат овој износ на калории едноставно без да прават ништо.

Затоа, внесот на калории помал од 1200 го доведува вашиот организам во состојба на исцрпеност, може да го забави вашиот метаболизам и да создаде чувство на замор.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk