← НАЗАД НА БОЗА

Кујна без висечки елементи

Кујна без висечки елементи
190 Читања

Најновите тенденции во царството на кујната индустрија значително ги сменија класичните форми на кои сме навикнати.

Така, се повеќе и повеќе производители нудат интересни и практични кујни на кои не им се потребни висечки елементи.

Оние кои имаат ѕидови од гипс во станот или некои други лесни прегради, конечно можат да дишат – се поголема е понудата на кујнски решенија кои не бараат тешки висечки елементи, туку распоредот на садовите е решен на некој друг начин.

Еве еден пример за тоа како можете да организирате се што е во кујната, така што ќе има место за сите тие детали без кои не може да се замисли подготовката и сервирањето на храната.

Примерите на англиската компанија Artichok изобилуваат со идеи – ѕидовите изгледаат како да „дишат“, а решенијата содржат различни видови на полици, шкафчиња или целосно голи ѕидови опремени само со декоративни елементи.

Пониските зони се збогатени со практични фиоки и пристапни монтажни елементи, а масивните маси и ниските шкафчиња се уште еден начин да се надомести отсуството на висечки елементи.

Софистицирани, едноставни кујни направени главно од дабово дрво, мермер и челик ќе бидат идеален извор за секој кој сака сам да ја дизајнира својата кујна – погледнете ја галеријата на слики и уживајте!

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk