Лесен доручек кој дава енергија!
Главната состојка е кукусот, исто така позната и како „најмалата тестенина во светот“.
Состојки (за 6 порции):
– 1½ чашка кус-кус
– 1/2 чашка млеко
– 3 лажици жолт шеќер (или мед)
– 30 вишни и друго зрнесто овошје по избор
– 250 мл јогурт
– цимет по вкус
Подготовка:
Загрејте го млекото, шеќерот и вишните, па кога млекото ќе почне да врие, тргнете го од огнот, покријте го и оставете да отстои 10 минути.
Ставете варен кус-кус и јогурт во сад со средна големина и измешајте го сето тоа.
Додадете го кус-кусот и јогуртот во садот со претходната смеса и добро измешајте се заедно.
Поделете го десертот во чаши и оставете го во фрижидер да се излади.