Детоксикацијата со ориз ќе ви помогне ако сакате да го изгубите вишокот на килограми, а тоа исто така влијае врз здравјето на вашата кожа.

Токсините се депонирани во нашето тело и влијаат врз виталните функции.

Со цел вашето тело да функционира непречено, можете да примените голем број на природни лекови за да ги отстраните токсините.

Ви претставуваме ефикасен метод за детоксикација, кој ќе ви помогне ако страдате од болки во ‘рбетот, вратот и зглобовите.

– Земете онолку лажици интегрален ориз колку што имате години.

– Измијте го добро и ставете го во тегла.

– Прелејте го со врела вода, затворете го капакот и ставете го во фрижидерот.

– Процадете ја течноста следното утро.

– Земете една лажица од оризот и варете 3-4 минути во обична вода без додавање на сол.

– Изедете лажица варен ориз на празен стомак.

– Прелејте го остатокот од оризот во теглата со врела вода, затворете ја и вратете ја во фрижидерот. Следниот ден повторете ја постапката.

– Повторувајте го третманот се додека имате ориз.

Овој метод го подобрува исфрлувањето на отрови, тешки метали и хемикалии.

Детоксикацијата со ориз ќе ви помогне ако сакате да го изгубите вишокот килограми, а исто така влијае и врз здравјето на вашата кожа.

За најдобри резултати, по земањето ориз, немојте да јадете или да пиете ништо најмалку три часа.

Пред да користите природни лекови, консултирајте се со вашиот лекар.

Напиши коментар