Здраво тело

Лек за кандида

Досадната инфекција со кандида може да биде полесно излечена ако на медикаментите им ја додадете силата на природните лековити средства.

Варете еден литар бело вино и половина килограм исчистен лук 10 минути. Оставете го да се излади, исцадете и пијте три пати на ден околу 30 ml (половина од најмалата чашка за ракија).

Рецептот е испробан и му се препорачува на секој кој се „бори“ против кандидата.

Напиши коментар