Дестинации

Мар Адентро – Сан Хозе Дел Кабо, Мексико

Зачекори во иднината – свет на чисти линии и бело, црно и сино – во Мар Адентро.

Со неверојатни 198 соби, хотелот е поголем од типот на престој кој најчесто го привлекува вниманието, но, некако, ова архитектонско чудо успева да направи да се чувствувате како да сте го добиле местото само за себе.

Неговите бели, коцкасти згради се издигнуваат од конструираната лагуна, со бесконечен базен поплочен со црни плочки и гнездо – дневна делумно потоната под водата – достапна преку пешачка патека што сече преку водата. Кога светлината е погодна, зградите се рефлектираат, давајќи илузија дека лебдите некаде во средината.

Сето тоа е прилично прилагодено за место со име што значи „внатрешност на морето“.

Во просториите дрвото ја омекнува монохроматската палета и вашето осветлување, музика и завеси се контролираат со помош на таблет.

Кога не престојувате на вашата тераса или на белите песоци кои се протегаат помеѓу хотелот и Морето Кортез, постои дневна соба и уметничка галерија за да ве забавуваат. Во суштина, овој хотел е блаженство.

Напиши коментар