Подгответе мед од борови иглички и ублажете ги непријатните симптоми на настинка и бронхијална астма. Оваа медицинска мешавина е многу ефикасна за исфрлување на секретот.

Боровите иглички успешно се користат за подобро исфрлување на секретот, против пулмонални пореметувања, а особено против настинки и бронхијална астма.

Соберете еден килограм помлади борови иглички, добро измијте ги и наредете ги врз сува салфетка да се исцадат.

Наредете ги збиено во поголема стаклена тегла и ставете шеќер на секој ред. Додадете еден килограм шеќер на килограм иглички.

Затворете ја теглата со целофан и оставете ја да отстои пет до шест недели.

Иглите за тоа време ќе пуштат многу леплив сок.

Процадете го медот и ставете го во чиста стаклена тегла,а потоа употребувајте го како обичен мед.

Напиши коментар